Kurumsal kaynak planlama (ERP) ve entegre çözümleri, açık bir yazılım mimarisi kabul edilmektedir. ERP sistemleri, web tabanlı ve çok kolay kullanılabilmektedir. İnternet tarayıcılarında Java yordamıyla çalışır. Bağımsız platform ERP çözümleri, küçük, her boyutta tüm işletmelerde rahatlıkla kullanılabiliyor. ERP sistemleriyle, veriler güvence korunmakta ve profesyonel yönetim yapılabilmektedir.
ERP ve entegre çözümleri, organizasyonun tüm veri ve proseslerini tek noktadan yakından takip etmeye yarayan yazılım sistemleridir. Donanım ve yazılıma dayalı işlenen tüm veri ve içerikleri tek noktadan takip ve kontrol her zaman daha kolaydır. Sistemde birden fazla iş gücü gerektiğinde ve özellikle malzeme gibi stok kaynaklarının düzenli kontrolü için ERP ve entegre çözümleri daima kullanışlıdır.
Firmalar hakkında genel performans değerlendirmeleri yapılabilir. Gelir ve giderler çok net takip edilebilir. Farklı departmanlardan gelen farklı gelirler kontrol edilebilir. Sistem büyümesi için rapor, kurum ve şahıs şablonları finansal açıdan daima korunmalı, güncel tutulmalı ve takip edilmelidir. Bu işlemler tek noktadan ERP ve entegre çözümleriyle takip edilebilir.
Siparişlerin müşteri ilişkileriyle orantısı ve siparişlerin yüklenmesi, tek sistem üzerinden tüm müşteri girdi-çıktılarının takibi koordine edilebilir. Kurumsal yönetim kolaylaşır. İmalattan faturaya, yükleme işlemlerinden iş akışına kadar her açıdan sağlıklı müşteri takibi yapılabilir.
İşlerin esnekliği ve verimliliğin artışı sağlanır. Zaman ve maliyet tasarrufu sağlanır.
İmalat akışı takibi ve siparişlerin bulundukları aşamaları görmek için stoklar düzenli optimize edilebilir. Stok düzeyleri ve süreç akışı optimize edilir ve güncel kontrol imkanı sağlanır.
Tek çatı üzerinden en basit şekilde sosyal haklar, iletişim vd. tüm hizmetleri kapsar.
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), müşteriyle kurulan ilişkinin başlangıç anı itibariyle satış öncesi ve sonrası tüm aşamaları kapsar.
CRM yazılımları, bilhassa iş çevrelerinde çok önemlidir. Çünkü, hızla küreselleşen dünyanın hızlı gelişmesiyle, yükselen rekabet ortamı artıyor. Küreselleşmeyle birlikte, yurtdışındaki rakipler çok çeşitli ürünlerle rekabete giriyor ve pazar hakimiyetini arttırıyor. CRM, bu hale karşı, firmaların mücadele aracı haline gelmiştir. Teknolojiyle müşteri ihtiyaçlarını iyice analiz etmek, verilerini toplamak, müşteriye anında cevap verebilmek, üretim ve hizmet maliyetlerini düşürmek de mücadelede gereklidir.
Araştırmalar, müşteri edinme maliyetlerini müşteriyi elde tutma maliyetinden beş kat daha fazla gösteriyor. Araştırmalarda mevcut cironun büyük bir kısmının mevcut sadık müşterilerden elde edildiği tespit edilmiştir. Dolayısıyla, CRM kapsamında mevcut müşteri yönetim maliyetleri çok daha azdır. Mevcut müşterilerle ilişki sürdürme ve sadık müşteriler kazanmak bu yönden çok önemlidir.
Müşteri hakkında toplanan veriler vasıtasıyla satışlar yapılarak yüksek karlılığa ulaşılabilir.
CRM uygulamalarıyla, tüm müşteri bilgileri kaydedilip, otomatikmen veri merkezlerinde depolanabilir. Bu veriler, zamanla çoğalır ve bu verilerle hızlı ve kolay analiz ve raporlamalar yapılabilir. Dolayısıyla, ürün veya hizmetlerin müşteri beklentilerini ne kadar karşıladığı izlenebilir. İlerki süreçte izlenecek işlem adımları düzenlenebilir ve aksiyonlar alınabilir.
Müşteri hizmetlerinde farklılık maksimize edilebilir.
Hizmet veya ürün satmak, müşterilerle uzun ilişkinin ilk basamağıdır. Sürekli ve özelleştirilmiş müşteri hizmetleri, müşteri sadakatinin en önemli unsurlarındandır.
Firma temelleri güçlendirilir.
Firmanın, sağlam temelli kurulması için CRM kullanımı ve kurumsal ihtiyaçlar için Bulut CRM tercih etmek, çok avantaj sağlar.
Mobil CRM ile işlemler, işyeri dışındaki tüm zamanlarda sanki işyerindeymiş gibi yapılabilir.
İşletme yönetimi bazen, uyumsuz parçaları birleştirmeye çalışmak gibi hissedilecek kadar zor gelebilir. Pazarlama ekibi bir yazılım kullanıyor, satış ekibi başka birine güveniyor ve müşteri hizmetleri tamamen farklı bir araçla çalışıyor. Her sistem ayrı ayrı iyi çalışsa bile, asıl avantaj hepsinin CRM aracılığıyla kusursuz bağlandığındadır.
Müşteri, e-ticaret sitesinden satın alma yapar. Ancak satış ekibi ayrıntılarına ulaşamaz ve destek ekibi soru geldiğinde ne olduğunu bilmez. Bu hal, ekip ve müşteri için çok büyük sorun. CRM sistemi e-ticaret platformları, ödeme geçitleri, destek yazılımları gibi araçlarla entegre edilirse, herkes aynı güncel bilgilere erişebilir. Artık bilgi yığınları ve karışıklıklar giderilmiştir.
Sistemler arasında manuel veri aktarırken ve hataları kontrol ederken CRM entegrasyonu, bu işlemleri otomatikleştirir. Daha az hata, zaman tasarrufu ve stratejik büyümeye daha iyi odaklanma.
Günümüz müşterileri, kişiselleştirilmiş deneyimler isterler. CRM entegrasyonuyla bu istekleri tam anlamıyla karşılanırr. CRM, müşteri destek araçları veya sosyal medya platformlarıyla bağlandığında, ekip tüm etkileşimlerin tam geçmişine bile hızla erişebilir. Dolayısıyla hızlı yanıtlar, özel çözümler ve müşterilerin kendilerini değerli hissetmelerini sağlayıcı kişisel dokunuş sağlanır ve bu hal, müşterilerini tekrar getirir.
İşletme sistemleri ölçeklenemiyorsa, iş büyümesi bunaltıcı derecede zorlaşabilir. CRM, proje yönetim yazılımları, analiz platformları gibi araçlarla entegre edilirse, artan talepler aksaksızca karşılanabilir. Bu entegrasyonlar, müşteri ver tabanı veya iş yükü büyüdükçe süreçleri sorunsuz tutar.
Veri bazlı kararlar, başarılı işletmelere şarttır. Ancak, bağlantısız sistemler eksik veya hatalı verilere yol açabilir. CRM analiz araçları, ödeme sistemleri ve pazarlama platformlarıyla entegre edilirse tek doğru bilgi kaynağı elde edilir. Satış trendleri takibi ve pazarlama kampanyası yatırım getirisi ölçümlerinde entegrasyonlar, ileriye dönük adımlar için gereken net bilgileri sağlar.
© Copyright 2024 by Çukurova Patent - Design By Çukurova Yazılım